River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

torsdag 15 mars 2012

Semester i Khao Lak

Är nu åter i Nichada Thany efter fem dagars semester i Khao Lak. Bodde på ett hotell alldeles i början av Khao Lak från Phuket räknat. Hotellet, Sunset Resort, är ett inte alltför stort 3-stjärnigt hotell, som trots en oändlighet med trappor snabbt blev en favorit. Receptionsbyggnaden har en våning under receptionen och en över, och så finns det ett par andra hus, varav det ena ligger med sin översta våning i linje med receptionsbyggnadens undre och den nedersta våningen ligger på samma nivå som stranden. Där bodde jag i ett rymligt rum med egen uteplats, en gräsmatta utanför och därbortom sandstranden och vågorna. I strandkanten ligger också hotellets matsal, en paviljong med tak men utan väggar. Helt underbart att sitta där och titta ut över havet och lyssna till vågornas brus. Att ha nära både till vattnet och matsalen var perfekt. Receptionen besöks inte så ofta, så de hemska trapporna led jag inte av.

Havet inbjöd inte så mycket till simning, men väl till plaskande i det härligt varma vattnet. Jag roade mig ofta med att stå på bottnen och låta vågorna föra mig in mot stranden. Det gjorde de ofta ett par meter, bara jag lyfte fötterna från bottnen. Det ökade min förståelse för kraften i de vågor, som vållade så stor förstörelse just på den här stranden för 7 år sedan (det var det väl?).

Nu är det sent, och alla har gått till sängs här, så jag får berätta mer i morgon. Malin har blivit vaccinerad i dag, så vi är rädda för, att det kan bli en jobbig natt.
God Natt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar