River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

måndag 5 mars 2012

Golfbil, scooter och cykel

I väntan på att blåbärssoppan ska bli kall, hinner jag med en kortfattad repport om lördagens och söndagens stora inköp.

Man transporterar sig med golfbil här, och innan vi kom, hade Fredrik hyrt en för två veckor och gjort en överenskommelse om att köpa en bil på marknaden i Nichada den 3 mars. Så skedde också. Men eftersom Fredrik tyckte att bilen var dyrare än han räknat med och inte lyckades pruta på annat sätt än att få en extra grej,så blev det någonting som kallas scooter och är en stor, eldriven sparkcykel till Ludde. Dagen efter inköptes den vanliga cykel, som Ludde ska använda för att ta sig till skolan. Alla fordonen är nu invigda. Med scootern kan man, läs Ludwig, ta sig fram här i regnträdsområdet, t.ex. till den gemensamma poolen, dit man annars promenerar på två minuter närmsta vägen. Till och från skolan har Ludde cyklat i dag. Golfbilen har bl.a. använts för inköp i affärer alldeles utanför området Nichada Thany. Den hyrda golfbilen fick inte köras utanför området, så det är en stor fördel att nu ha en egen golfbil. Den kan dock inte köras några längre sträckor, så för andra inköp eller besök längre borta, är vi fortfarande beroende av taxi.

Om någon nu undrar, varför jag gör blåbärssoppa, så handlar det om att Ludde har internationell matvecka i skolan och det ska bjudas på mat från olika håll i världen. Med tanke på Vasaloppet, som gick av stapeln i går, så bestämde vi oss för att offra den medhavda blåbärssoppan till detta evanemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar