River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

söndag 26 januari 2014

Vägspärrar, fotbollscup, trafficjam, 5-årskalas och celebrating learning

I lördags morse bar det av till en annan internationell skola i närheten, Harrods, där läsårets fotboll avslutades med en tävling mellan ett antal skolor. Att ta sig dit var en utmaning men ändå inte så svårt, som man skulle kunna föreställa sig. Avspärrningarna var många, men det var bara att ta en annan väg, så när GPSen sa vänster, fick det ofta bli höger och vice versa. Men fram kom vi så småningom och fick se Luddes lag vinna. De spelade tre matcher, och i de två inledande gjorde Ludde hat trick. Han spelade i hockeyunderställ med fotbollsmunderingen över. Under de inledande matcherna på morgonen/förmiddagen var det kanske bra, att han var varmt klädd, men när de spelade finalen, hade det blivit varmt, och understället behövdes knappast. Men han påstod sig inte ha tid att ta av det. Hur som helst, så är han en duktig fotbollsspelare. I fjor hade hans lag förlorat mot just den skola, som de i år vann över i finalen, så den här vinsten satt naturligtvis bra.
På kvällen var det trafficjam på ISB, en årligen återkommande välgörenhetskonsert till förmån för arbetet mot trafficking. En duktig flicka med nästan svenskt namn men från Kanada, var huvudattraktionen, men även några av skolans elever framträdde. Konserten ägde rum i den ena av skolans teatersalonger. Ja, jag skrev den ena. Skolan har två stora teatersalongen, två bibliotek, två simbassänger osv.
Efter en innehållsrik lördag, blev det så söndag och dags att gå på 5-årskalas hos Vincent. Vincent är son till Frekriks kollega Ha, som f n är i Afrika men har familjen kvar här. Ha hade inte kunnat komma hem, men barnens belgiske farfar var på besök. De små gästerna var av många nationaliteter och hudfärger. Många av dem badade i poolen liksom Malin och Fredrik. Ludde, som inte varit helt med på att gå på 5-årskalas,  blev kastad i poolen med kläderna på och hade sedan uppenbart roligt tillsammans med ett par jämnåriga flickor.
Det blev söndagkväll, och det blev måndagmorgon, och det blev tid för alla att åka golfbil (inte Ludde, han cyklade) till skolan för celebrating of learning. Det fick jag vara med om i fjor också, och jag kan inte nog uppskatta alla dessa engagerade lärare som initierar och deltar i alla dessa aktiviteter. Sedan ska det nog sägas också, att det inte bara är lärare, som är engagerade. Även föräldrar engagerar sig på ett sätt, som vi inte är vana vid hemma. Men just celebraiting of learning är så roligt för att lärarna är med i aktiviteterna. Det var olika idrottsaktiviteter, där lärarna ingick i sina klasslag. Bortsett från floorhockeyn var reglerna vid de olika lagtävlingarna inte så lätta att förstå sig på, men ungarna kunde dem uppenbarligen, och både de och vi hade roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar