River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

tisdag 21 januari 2014

Undantagstillstånd, socialt umgänge och studier.Utöver dessa so

I går kväll hörde vi på svenska nyheter, lunchekot, att undantagstillstånd proklamerats i Bangkok och kringliggande kommuner, och Nonthaburi, dvs där vi bor, nämndes. När Fredrik lite senare kollat den information, som UNsecurity gått ut med, menade han, att undantagstillstånd i den mening, som vi uppfattar det, var det nog inte, utan mer större militära befogenheter. Och nu är frågan, vem som utfärdat de befogenheterna. Är det kungen, så kommer de att respekteras.
I dag har Fredrik kört till jobbet som vanligt, Ludde är i skolan och Gertrud har just kört iväg med Malin till dagis.
I går träffade vi återigen svenskorna i bokklubben Selma. Denna gång var det vid en gemensam lunch på en liten restaurang utanför gaten, dvs utanför det inhägnade området Nichada Thany, men på golfbilsavstånd. Selmorna bestämde sig nu för att träffas vid en sådan lunch en gång i veckan, varje torsdag. En gång i månaden har de bokklubb, och en gång i månaden deltar åtminstone Gertrud i de nordiska kvinnornas Pokenon, som är ett sällskapsspel, som jag uppfattat påminner dels om bingo, dels om våra paketspel med tärning. Utöver dessa privata sociala aktiviteter, krävs ett stort föräldraengagemang i skolan med medverkan vid diverse aktiviteter. Och så finns ju SVEA inne i Bangkok.
I går laddade Gertrud ner information om studierna i trafficking. Redan ganska tidigt i februari ska en inlämningsuppgift vara klar, och i denna datoriserada värld ska det sedan chattas i stället för att genomgås vid ett seminarium. I eftermiddag, när kompisarna Malin och Julia hämtats från dagis, ska vi fika hemma hos studiekompisen Ulrika. Hon är mamma till Julia, som är 4 månade äldre än Malin och bästa kompisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar