River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

torsdag 20 december 2012

Skolavslutning.
I morse gick, eller egentligen skjutsades, Ludde till skolan i pyjamas med sin filt med älgar på, som han fick som baby, kudde och en hel hög böcker, som han inte rimligen skulle hinna läsa i skolan.
Klockan 10 mötte Gertrud och jag och Malin tillsammans med ytterligare ett antal mödrar upp med godsaker till barnens julbord. Det var mycket godsaker men också prinskorvar och kycklingspett. Vi hade gjort chokladpudding och hade också pepparkakor med oss. Mest populärt var godiset i form av polkagriskäppar, machmallows, popkorn och chips. En mycket god chokladmuffins, eller som det kanske ska heta, cupcake, med glasyr och strössel bjöd Ludde mig på för att han inte tyckte om den, kanske för att den smakade mörk choklad och nog inte var så söt som han trodde den skulle vara.
Mrs Mackey, läraren, läste för barnen, när vi kom. Sedan försökte hon med, tycker jag, ganska ringa framgång, få dem att reflektera över värderingar, som de skulle vilja föra över till sina barn. Att reflektera över detta hade de egentligen haft i läxa, men det var nog lite för svårt för 10åringarna. Ludde hade redan i går kväll meddelat mig, att han väl inte kunde veta, vad han gjorde om 20, 30 år, och inte heller om han hade några barn, så därför var uppgiften meningslös. Nåja, de blev ganska snart fria att ta för sig av läckerheterna.
Därefter blev det rast, mödrarna rymde upp i klassrummet och gick hem. Efter rasten hade barnen ytterligare en timme för mys och läsning. I klassrummet fanns ett tält, fast där kunde de naturligtvis inte ligga allesammans, så en del fick väl ligga "utomhus".
Ja, så kan en julavslutning se ut. Lite annorlunda mot hemma för man väl säga.
Nu har Ludde hämtats och skjutsats till Daniel för att leka i eftermiddag. Daniel bor i den västra delen av Nichada Thani, medan vi bor i Raintree Residence i den östra delen. Uppskattat avstånd är 2,5, kanske 3 km. Ungefär mitt emellan ligger skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar