River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

onsdag 26 december 2012

Julfirande i Nichada Thani.
Lillejulafton inleddes tidigt, tidigt med att Ludde steg upp klockan 5 för att förbereda sitt tomtande för lillasyster Malin. Julklappar skulle samlas ihop i en säck och tomten skulle ju ha kudde på magen och alla kläder på innan Malin förväntades vakna strax före 7. Om Tomten kom till Malin, så hade han ju också julklappar till Ludde, och det fanns ett par särskilt spännande paket, som kunde vara bra att få så fort som möjligt. När Malin åt frukost dök tomten upp med paket till både henne och Ludde, som sedan var sysselsatt under förmiddagen med lego och långboard, som han med blixtens hastighet kunde skejta kvarteret runt på.
Den inhandlade julmaten förbereddes. Vi hade lyckats få ihop både skinka, rödkål, prinskorv, köttbullar, revbensspjäll och gravad lax, och inte minst potatis för 80:- svenska kronor kilot, ett par små burkar ansjovis i olja(!) och röd(!)lök till Janssons frestelse. När revbensspjällen togs ur ugnen, kom Fredrik på, att vi inte hade någon äppelmos. Häll lite vatten och socker i en panna och tag fram ett äpple, så ska jag skala och skära i småbitar, så kokar vi mos, sa jag. Pannan blev ett stekjärn, så äppelbitarna blev kanderade, men det var så gott, att det kanske blir en ny favorit. Och frestelsen var den dyraste vi någonsin ätit.
Innan vi skulle äta tog vi en tur till poolen, där vattnet var så varmt, att inte ens de i Tailand boende, som klagat på att vattnet varit för kallt tidigare under månaden, ville gå upp. Gertrud tog ett härligt foto på Fredrik, Ludde och Malin i poolen. Det finns nog på hennes blogg och på facebook, men mina kunskaper är för begränsade för att jag ska kunna visa bilder här. - Tidigare bilder har jag fått hjälp att lägga in, men nu finns ingen hjälp tillgänglig.
Efter att vi inmundigat julmaten - risgröt hade vi ätit till lunch tillsammans med Po - hade vi en stunds samvaro innan mr Prayon kom för att köra mig till flygplatsen, och  3/4 av familjen Carleson kunde gå till sängs medan Gertrud övade på sångerna, som hon skulle sjunga i kyrkan på julafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar