River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

onsdag 29 februari 2012

Bangkoks imponerande sjukhus

Gårdagens utflykt till centrala Bangkok innehöll besök på det sjukhus, som familjen Carleson ska tillhöra. En fantastisk upplevelse.
 Chauffören släppte av oss utanför något, som närmast liknade en hotellentré. Tillsammans med vår guide, Tai, gjorde vi entré i något som ännu mer  än entrén gav intryck av hotell. Vid en receptionsdisk meddelade Tai, att vi var där och satte sig att vänta medan Gertrud och jag uppsökte damrummet för att byta på och amma Malin. Vi togs sedan omhand av en mycket kunnig informatör, en kvinna som var indonesiska men hade en farmaceutisk utbildning från USA och hade bott ett år i Europa. Hon informerade sig om, vilka kliniker som var aktuella för familjen, och så tog vi hiss upp till våningarna 2, 3, och 4. På barnkliniken fick vi veta, att sjukhuset hade en av de allra bästa barnkardiologerna i världen, vilket redan Malins cardiolog hemma i Malmö hade berättat.
De olika våningsplanens korridorer gav mer sjukhuslik upplevelse, men t.ex. just på barnkliniken fanns ett väntrum, som vi inte sett maken till hemma.
En nyuppförd byggnad innehåller ortopedkliniken, och dit tog vi oss genom en passage som sammanband husen några våningar upp. I den byggnaden fanns också en underbart vacker vinterträdgård i anslutning till restaurang och olika mindre rum för mera avslappnad väntan. Där, fick vi veta, kunde man befinna sig, sedan  man lämnat sitt telefonnummer på det ställe dit man skulle men ev. fick vänta längre än beräknat, och så blev man kallad per telefon, när ens tur närmade sig. Även på ortopeden har man läkare som platsar bland världens främsta. Ryggspecialisten, som vår guide rekommenderade, var specialistutbildad i Tyskland.
Vi undrade, om det fanns fler sjukhus i Bangkok och fick veta, att det fanns det, men att detta var ett av de internationella.
Jag frågade också om universitet, eftersom Tai nämnde något om ett universitet, som vi kunde se från bilen. Vi fick då veta, att det fanns 6 eller 7 universitet.
Nu är det lunchdags. Efter en och en halv vecka, då vi huvudsakligen levt på hämtmat i form av nudlar . sushi och annat thailändskt, åt vi i går härligt goda fläskkotletter med ris, majs och överblivna hämtsåser, och i dag består lunchen av hemmagjord tonfisksallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar