River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

tisdag 9 april 2013

Onsdag 10 april

De gästande flickorna, Gertruds kollegas dotter och hennes väninna, har just hämtats av mr Prayon för färd till inrikesflygplatsen, som ligger här i närheten, för vidare färd till södra Thailand. I måndags besökte de, och vi, backpackerkvarteren i Bangkok, där Fredrik arrangerat, en träff med en av sina yngre kollegor som, sedan vi åkt hem, tog med sig flickorna till en club, som han brukade besöka. Det hade tydligen varit en hellyckad kväll, och för oss, som åkte hem innan det blev riktig kväll, ett intressant besök i en miljö, som vi kanske inte hade besökt, om det inte hade varit för de gästande, backpackande flickornas skull.

Dagen i måndags hade börjat allt annat än backpackerlik. Ett hotell här i närheten hade annonserat om att de serverade en extremt billig lunchbuffe, och eftersom Gertrud och Fredrik letat efter det hotell, som de bodde på, när de mellanlandade i Bangkok efter sitt besök i Kambodja för snart 7 år sedan och trodde, att det var det här hotellet, så blev detta erbjudande väldigt intressant. Det visade sig, att det var just det hotellet. Så backpackerflickorna fick börja sin semester i Thailand med lunch på ett fyrstjärningt hotell. Lunchen var jättefin. Det som i min erfarenhet kommer närmast är buffeerna i Egypten, där det liksom här dukades upp mängder av sötsaker även till frukost.

Efter lunchen körde vi in till Bangkok och gjorde en härlig tur på floden med reguljär båt först i en riktning, då vi steg av i vad vi trodde var kinakvarter, men som visade sig vara fel. Chinatown låg på andra sidan floden. Här var dock en marknadsgata längs med floden, så vi kunde promenera till nästa hållplats, där vi efter läskande dryck på något som närmast verkade vara ett kulturcafe, tog båten tillbaka för att möta Nick i backpackerkvarteren. Han hade föreslagit en mötesplats, och vi fick leta ganska länge, innan vi hittade den, och fick följaktligen se en hel del av kvarteren där backpackande ungdomar vanligtvis bor vid besök i Bangkok.

Nu har Gertrud kört iväg till sin thailektion. Hon kommunicerar nu riktigt bra med Pu på en blandning av thai och engelska. Pu talade ju inte engelska, och Gertrud inte thai från början, så då användes ordboken flitigt. Nu lär de alltmer av varandra, och det går förvånansvärt bra. Malin kan några ord på thai och några svenska. I dag sa hon för första gången mormor. Gissa om hennes mormor blev glad då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar