River Kwai

River Kwai
Thailand är inte bara sol och bad

söndag 18 mars 2012

Helgens händelser

 I fredags hade Gertrud träffat på "vattenflickan", som inte alls är en flicka, utan förmodligen en kvinna på lite över 30 år, som redan första gången hon levererade vatten frågade om behovet av maid, och som sedan kom i sällskap med sin syster, som tydligen inte är hennes syster utan hennes svägerska, en dag, när jag och Malin var ensamma hemma. Systern/svägerskan var den, som sökte arbete som maid. Hon hade sedan fått arbete två dagar i veckan hos en familj på Danicha Garden, där vi bodde första veckan, och de tre dagarna, som Gertrud kunde tänka sig ha hjälp, skulle alltså kunna passa bra. I fredags bestämde Gertrud med "vattenflickan", att hon skulle komma i sällskap med systern/svägerskan på kvällen, och så skedde. Och Puh anställdes från och med den 26 att arbeta måndag, onsdag och fredag mellan 8 och 17. Hon är en kvinna i Gertruds och Fredriks ålder med vuxna/halvvuxna barn. Så nu har det inköpts en fläkt till maidrummet, och hon ska också få en dagbädd där.

I går fick vi besök av en svensk familj, som bott i Bangkok i fem år och driver ett företag här. Hustrun i den familjen, Maria, är väninna med Gertruds gamla klasskamrat Elisabeth Bengtsson, som någon gång under mellanstadiet, tror jag, flyttade till Beddingestrand, och där blev klasskamrat och väninna med Maria.Maria är dessutom väninna med ytterligare en av Gertruds gamla klasskamrater, Annika, som bor i Bunkeflostrand. Gertrud har ju använt alla tänkbara kontakter för att skaffa kontakter inför flytten till Bangkok och hade då genom sina gamla klasskamrater fått kontakt med Maria. I Bangkok finns en sammanslutning av svenska kvinnor, Sveor, och för detta sällskap är Maria ordförande. Gertrud hade mycket kontakt med henne via mail redan före flytten, och nu, sedan huset blivit hyfsat möblerat, bjöds hon och hennes familj in på lunch. Det blev en trevlig stund. Ludde fick leka med två svenska barn, och Gertrud och Fredrik fick kontakt med ett par trevliga jämnåriga. De fick också nyttig information, bl a om relationer till maider. Marias familj har en maid som bor hos dem, en live-in-maid, som var med här, men som inte skulle äta tillsammans med oss, och som inte fick någonting alls, vilket kändes väldigt konstigt. Hon sysselsatte sig hela tiden med barnen. Men det är tydligen så det ska vara.

I går kväll var det konsert på Luddes skola för att fira skolans 60-års jubileum. Utklädda barn släppte vid olika stationer in oss och vidare, sedan vi fått trycka på knappar eller trampa på plattor i golvet. Konserten hölls på skolans stora gräsplan, där en scen iordningsställts och bord ställts fram under tältdukstak. Mat fanns att köpa. Konserten inleddes med sång av skolkör och någon solosång. Därefter blev det musik från olika perioder av skolans historia, bl a både Beatles och Michael Jackson. Vi träffade och pratade med både Fredriks kollega, Ha, och Zacks familj. Zack är Luddes klasskamrat och bor på samma våning i Danicha Garden, som vi gjorde första veckan. Hans pappa är musiklärare på skolan, och mamman är psykoterapeut (!). De är amerikaner. Zack är en trevlig pojke, som tidigare på dagen spontant kommit för att leka med Ludde. Då spelade Fredrik ett kortspel med dem, och vi upplevde, att Ludde förstod engelskan bra och kunde prata med Zack och Fredrik på engelska. Annars har det verkat, som om han är lite blyg för att prata.

Nu kom Gertrud hem från sin massage, så nu blir det lunch för oss.
Vi hörs, eller syns, en annan dag igen.

2 kommentarer:

  1. Bara en petiges om nu Lisa eller Annika eller Maria skulle läsa bloggen: Elisabeth flyttade under slutet av högstadiet till beddingestrand, vilket Annika också gjorde. På gymnasiet blev mina skolkamrater nära väninnor med Maria.

    Att vi hade trevligt, det hade vi och mitt engagemang i Swea kommer antagligen på sikt att tendera påminna om allting annat som jag tar mig för...helhjärtat eller inte alls ;-)

    SvaraRadera
  2. Bra att Någon Annat korrigerade innan jag hann göra bort mig med en mindre exakt rättelse. ;-)

    SvaraRadera